40-talsdräkter

40-talsdräkter

Visar 1 - 4 av 4 produkter

I början av 40-talet så råder stor brist på tyg och tillverkningen av kläder ligger på is pga av kriget som härjar i världen. Det tidigare modet med långa kjolar och kvinnliga siluetter byts ut mot mer maskulina kläder. Då männen var ute i krig så fick kvinnorna ta plats inom biltillverkning och industri, där arbetsbyxor och overaller blev ett m...

I början av 40-talet så råder stor brist på tyg och tillverkningen av kläder ligger på is pga av kriget som härjar i världen. Det tidigare modet med långa kjolar och kvinnliga siluetter byts ut mot mer maskulina kläder. Då männen var ute i krig så fick kvinnorna ta plats inom biltillverkning och industri, där arbetsbyxor och overaller blev ett måste men dessa blev även högst moderiktigt utanför arbetet.

Männens soldatkostymer gick i rätt dystra färger så som grönt, grått och brunt. Det stela och strama fortsätter självklart under hela 40-talet men lättas upp med vidare byxor och stora axelvaddar efter 1945, då kriget äntligen är över.

Efter krigstiden så blir tillgången på tyger bättre och detta spelar såklart in på modet, längre klänningar, mer volanger och färggladare kläder skapas. Christian Dior skapar kollektionen The New Look som gör modet mer definierat manligt och kvinnligt. Tydliga midjor, markerad byst och betonade höfter, samt tyll som lyfte kjolarna för att få till rätt vidd. Det feminina modet från början av 1900-talet kommer tillbaka och timglasfiguren blev återigen idealet. Så ska du på maskerad där manligt och kvinnligt är av betydelse så passar en av våra 40-talsdräkter in perfekt.

Less
Mer info