20-talsdräkter

Visar 1 - 12 av 12 produkter

Det fria 20-talet då kvinnor fick rösträtt och för första gången fick ha kjolar som slutade ovanför knäna. I tiden ligger den snygga flapperklänningen högst på listan över kvinnors kläder att gå ut på jazzklubb i. Klänningarna ska vara raka i modellen och gärna prydda med pärlor, paljetter och fransar, att flapperklänningarna kunde vara längre b...

Det fria 20-talet då kvinnor fick rösträtt och för första gången fick ha kjolar som slutade ovanför knäna. I tiden ligger den snygga flapperklänningen högst på listan över kvinnors kläder att gå ut på jazzklubb i. Klänningarna ska vara raka i modellen och gärna prydda med pärlor, paljetter och fransar, att flapperklänningarna kunde vara längre baktill var också nytt detta årtionde. Än idag fascineras vi av det stilrena och raka 20-talsmodet i många klädesplagg.

Männens kläder däremot speglade Hollywood, med förebilder som Valentino, John Gilbert och maffiabossen Al Capone. Plaggen som bars var gärna kostymer med smala midjor, smala slag, slips och väst. Inte ovanligt var heller att huvudet pryddes av en cylinderhatt. Även dåtidens gangsters har gjort avtryck i modets historia och var slående likt det stiliga från Hollywood, med raka linjer, enfärgade material och kritstrecksrandiga mönster.

Så med den fria tanken och möjligheten att uttrycka sig är våra 20-talsdräkter ett perfekt alternativ på den fartfyllda maskeraden.

Less
Mer info